Чого категорично не можна робити у разі приймання лікарських засобів

Рецепт, що виписує лікар, чітко регламентує схему приймання ліків. Він враховує індивідуальні особливості організму пацієнта. Чого ж робити категорично не можна:

 

  1. Не можна самовільно зменшувати або змінювати дозування препаратів, що призначив вам лікар, навіть якщо самопочуття покращилося. Особливо небезпечно це робити у разі приймання антибіотиків. Це загрожує антибіотикорезистентністю: бактерії пристосовуються, і наступного разу цей антибіотик вам не допоможе.
  2. Категорично не можна вживати алкоголь одночасно з прийманням ліків. Практика показує, що за такого поєднання виникають найбільші ускладнення.
  3. Не вживайте ліки, в яких вийшов термін придатності. Найменше «зло» від цього – неефективне лікування, у гіршому ж випадку ви причините непоправну шкоду власному здоров’ю.
  4. Не вживайте одночасно декілька лікувальних препаратів, якщо їх необхідно приймати окремо. Навіть нешкідливі для організму ліки у разі одночасного приймання дадуть велике навантаження на шлунок і печінку.
  5. І найголовніше – не можна вживати рецептурні препарати без рецепта лікаря! Лише медичний спеціаліст може підібрати коректну активну речовину, тривалість лікування, частоту та режим приймання, дозування, яке є ефективним та водночас безпечним, визначати, чи сумісні між собою препарати, які ви вживаєте, та запобігати можливим негативним наслідкам.
One Comment

    xetawuhcopy167

    BTC may be the latest or last chance to get rich in this era. It will reach $200000 next year or the next year.

    BTC has increased 20 times in the last year, and other coins have increased 800 times!!!

    Think about only $2 a few years ago. Come to the world’s largest and safest virtual currency exchange Binance to Get free rewards. Don’t miss the most important opportunity in life!!!

    https://hi.switchy.io/91xl

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*